Regnbågsfamiljers upplevelser av reproduktiv hälso- och sjukvård

RFSL

Välkomna till en presentation som hålls av barnmorskorna Sofia Klittmark och Fej Ganebo Skantz som arbetar på RFSL, Riksförbundet för hbtq-personers rättigheter, inom det nationella nystartade projektet “Regnbågsfamiljer i väntan”.

Presentationen är ett tillfälle att ta del av resultaten från den kvalitativa forskningsstudie som Sofia Klittmark och Matias Garzón genomförde 2017, där de intervjuade blivande och nyblivna hbtq-föräldrar om sina erfarenheter av den reproduktiva hälso- och sjukvården vid föräldrablivandet.

Det nationella projektet “Regnbågsfamiljer i väntan” som startade i januari i år presenteras övergripande. Vi kommer att diskutera hur vården under graviditet ser ut för hbtq-personer i Göteborg just nu, och det kommer att finnas avsatt tid för frågor.

Föreläsningen vänder sig till dig som möter blivande och nyblivna hbtq-föräldrar i din profession samt dig som är intresserad av att veta mer och arbetar inom till exempel socialt arbete, hälso- och sjukvård och liknande.

När: Tisdag 21 maj kl 13:30-15:30.
Var: Göteborg. Mer specifik information om plats ges i samband med mail om att du fått en plats på föreläsningen.
OSA: Senast söndagen 5 maj.

Observera att det finns ett begränsat antal platser. Vänligen anmäl dig här https://forms.gle/yWZPe76GPuW9T1Kz9 om du vill komma.

Vi återkopplar med information kring om du fått en plats efter sista anmälningsdatum. Observera att om föreläsningen blir fullbokad kommer RFSL Göteborg prioritera en spridning på deltagarplatserna, vilket kan komma att begränsa antalet platser från samma verksamhet.

Vid eventuella frågor, maila linda.gustafsson@goteborg.rfsl.se.

Välkommen!