Samtalsträff för dig som är ickebinär och förälder eller blivande förälder

RFSL

Välkommen till en samtalsträff för dig som är ickebinär och är förälder eller blivande förälder!

Här ges möjlighet att dela tankar och känslor, upplevelser och erfarenheter av att vara ickebinär i relation till att bli och/eller vara förälder tillsammans med andra med liknande erfarenheter. Under samtalet kan vi till exempel prata bröstmatning/amning, könsneutrala föräldraord, könsdysfori i relation till kropp och omgivning, hur en kan hantera förskolan, upplevelser i vården, att bära barn/vara gravid eller inte, förväntningar och farhågor och liknande. När du anmäler dig får du gärna skriva om du redan nu har någon särskild fråga eller tema som du vill ta upp under samtalet.

Samtalsträffen är separatistisk för ickebinära personer. Med ickebinär menar vi dig som inte följer tvåkönsnormen utan identifierar dig till exempel mellan eller bortom kategorierna kvinna och man, inte definierar dig som något kön alls eller som flera kön. Ickebinär är ett paraplybegrepp som kan inkludera bland annat genderqueer, gender non-conforming och genderfluid med mera. Du kan också identifiera dig som just ickebinär. Det spelar ingen roll om du definierar dig som transperson eller inte.

Var: Digitalt via Zoom, länk skickas ut tillsammans med bekräftelse på att du fått en plats.
När: Torsdagen den 6 maj klockan 18.00-19.45.

För att kunna delta behöver du en stabil internetuppkoppling, dator, smartphone eller surfplatta med mikrofon och kamera. Du behöver känna dig okej med att delta med rörlig bild samt ljud. Samtalet hålls som en del av RFSL:s nationella projekt Regnbågsfamiljer i väntan i samarbete med RFSL Göteborg.

Samtalet hålls på svenska och leds av Lio Gustafsson som är kurator på RFSL Göteborg och själv identifierar sig som ickebinär samt själv är blivande förälder.

Då det finns ett begränsat antal platser ber vi dig anmäla att du kommer i detta formulär: https://docs.google.com/…/1FAIpQLSesiu…/viewform.

Anmälan stänger 30 april eller eventuellt tidigare om platserna fylls. Alla som anmält sig kommer att få ett mail med information kring om en fått en plats eller ej på samtalet.

Eventuella frågor kan skickas till lio.gustafsson@goteborg.rfsl.se.

Välkommen!