World Aids Day i dagarna två

RFSL

30 november

Varje år 1 december infaller World Aids Day som instiftades 1988 av FN som en dag att uppmärksamma hiv. Dagen ges ära på Världskulturmuseet kvällen innan, den 30 november, med fest, musik, mingel, föreläsningar och glam.

Under kvällen får vi lyssna till Slynkören som skönsjunger för öppna öron, och höra ärkebiskop-emeritus Anders Wejryd presentera antologin ”Behold I make all things new” där ett antal författare ger ett teologiskt perspektiv på mänsklig sexualitet med fokus på judendomen, kristendomen och islam. Vi får också njuta av transaktivisten, stand up-komikern, pyromanen och up-and-coming modeikonen Yolanda Aurora Bohm som drar ett set poetry slam. Vi får också lyssna och ställa frågor till Ophelia Haanyama, hivaktivist som arbetar på Noaks Ark, som kommer för att berätta om hur det kan vara att leva med hiv.

Självklart bjuds det på tilltugg och dryck så långt lagret räcker.

När: 30 november 2016 kl. 18:00-20:00

Var: Världskulturmuseet, Göteborg

Pris: Fri entré

Klädsel: Gärna klackskor men kom framför allt som du är, med eller utan virus.

Genomförs i samarbete med WAD-nätverket: WAD-nätverket består av frivilligorganisationer och Västra götalandsregionen och Göteborgs stad som arbetar med hivfrågor i Västra Götaland och vill sprida kunskap om hiv så att stigma och diskriminering av personer som lever med hiv och närstående motverkas.

Facebook-event: https://www.facebook.com/events/1198712896841415/

1 december

Mässa på världsaidsdagen kl 18 i Göteborgs Domkyrka.

Tal : Ewa Carlsson Lalloo

Musik:Janshie Börjesson

Präster: Ylva Leitzinger och Jan Elvmarker

Biskopens referensgrupp för hiv/aids-frågor

Testa dina kunskaper på http://hivtestet.se/

Hivtestet heter den kampanjen som WAD-nätverket tagit fram i år. Du kan hitta kampanjen i sociala medier som till exempel på RFSL Göteborgs Facebook-sida. Dela gärna kampanjen med dina vänner och bekanta.