Häng i Götet

MedlemsaktiviteterRFSLFoto: Anna Fåhraeus

Häng i Götet är en social grupp för lesbiska, bisexuella och queera ciskvinnor, transkvinnor och icke-män över 35. Gruppen startades i november 2016 och fick under sin första vecka drygt 80 medlemmar. Den är en mötesplats för prat, umgänge och aktiviteter. Vi har regelbundna fikaträffar en gång i månaden. Medlemmarna bidrar själva med att arrangera många andra aktiviteter; allt från spontana häng till välplanerade resor och konsertbesök. Åldersgränsen är inte huggen i sten, men ger en pekfingervisning att åldrarna är spridda uppåt.

Vår målgrupp har länge saknat ett sammanhang där vi kan träffas. Därför är det vår vision att tillsammans hjälpa till att arrangera regelbundna träffar där vi kan ha trevligt och göra saker ihop. Vilka aktiviteter som blir beror på gruppens medlemmar – Vad vill du göra? Prata och bara vara social? Kultur? Sport? Inspirationsföreläsningar? Utflykter? Dans? Hur ser din bild ut av en HBTQ Village för kvinnor och icke-män över 35?

Häng i Götet har en sida på Facebook (öppnas i nytt fönster), som fungerar som en kommunikations- och planeringssajt och ett diskussionsforum. Där hittar du samtliga aktiviteter som vi arrangerar, och medlemmarna uppmuntras att även lägga upp information och tipsa om andra roliga aktiviteter, i Göteborgsområdet särskilt, men även i den mån de vill för event runt om i Sverige. Sidan är endast öppen för medlemmar. För att få tillträde behöver du definiera dig som tillhörande vår målgrupp och ansöka om att få bli insläppt. Om du inte känner någon som redan är medlem kan det hända att en av medlemmarna skriver en liten hälsning och ber dig berätta hur du hittade gruppen och bekräfta att du tillhör vår målgrupp. Skicka gärna ett mail till oss om du inte är van vid Facebook och behöver hjälp att ansöka.

Information om våra kommande aktiviteter hittar du i sin helhet på vår sida på Facebook (öppnas i nytt fönster) samt i förkortad form i RFSL Göteborgs nyhetsbrev.

Undrar du något?

Kontakta oss: hangigotet@goteborg.rfsl.se

Vi hoppas på att få se dig på någon av våra träffar!

Varmt välkommen!