HBT-Seniorerna

MedlemsgrupperRFSLFoto: Patrik Hinnerson

Hur vill du att ditt liv skall se ut framöver? Har du som homosexuell  andra önskemål och förhoppningar än heterosexuella? Har du till exempel funderat på hur du vill att ditt framtida äldreboende skall se ut? 

Det finns många  stora och viktiga frågor som du själv måste finna svaren på. Var med oss och diskutera dessa och andra viktiga frågor som är aktuella för dig som senior.

Fr o m 2019 har vi en sluten grupp på Facebook “HBT-seniorer i Göteborg. Tanken är att det ska vara lätt att informera och föreslå trevliga och intressanta aktiviteter och events som caféträffar, utställningar, promenader, teater och bio. Det är medlemmarna i gruppen som inbjuder till de olika aktiviteterna.

Några aktuella aktiviteter som vi rekommenderar

Onsdag 2 oktober

Pesthärd och parad, Göteborgs queera historia
Föreläsning på Stadsmuseet kl. 18-20
Se mer info på Stadsmuseets webbsida: Göteborgs queera historia

HBT-seniorerna träffas på museet och lyssnar. Efteråt kanske vi går ut tillsammans. Men det gäller att komma i tid, för dessa föreläsningar kommer att bli populära.

Stadsmuseet har under hösten tre föreläsningar på temat Göteborgs queera historia. Hela höstens program finns på: Stadsmuseets program.

Onsdag 16 oktober

 Göteborgs första äldreombudsman

Plats: RFSL:s lokaler Stora Badhusgatan 6

Tid: kl 18-20

Kom och lyssna på Göteborgs första äldreombudsperson, Helena Bjurbäck som berättar om sitt arbete! Vi kommer så klart att även samtala om seniora hbtq-frågor.

Helena är alltså det första ombudet i Göteborg med uppgift att bevaka äldrefrågor. Hon är anställd av Göteborgs Stad men fristående från stadens verksamheter och myndighetsutövning. Det är bestämt att äldres inflytande ska öka inom stadens alla verksamheter. “Min roll är att stärka äldres röst och spegla deras behov och intressen så att alla äldre kan leva och åldras gott i Göteborg”, säger hon, och fortsätter:
“I Äldreombudmannens uppdrag ligger att omvärldsbevaka och lyfta frågor som är viktiga för äldre – det vill säga personer äver 65 år. Äldreombudsmannen ska öka kunskapen om äldres situation och behov, och verka för hälsofrämjande och förebyggande insatser som ökar äldres trygghet, aktivitet, delaktighet och självständighet.”

Vi har säkert många frågor till henne när det gäller HBTQ och äldre.

December

Versace i Borås

Den 30 november öppnar Textilmuseet i Borås en utställning om modeskaparen Versace. Vi är några som gärna skulle vilja åka dit tillsammans, kanske i december. Vi återkommer med förslag om datum och tid.

Verksamhetsberättelse för 2018:

HBT-seniorerna verksamhetsberättelse 2018 (öppnas i nytt fönster, pdf, 1,0 Mb)

Information om våra aktiviteter tidigare år finns i vårt arkiv.

.

Undrar du något?

Kontakta oss: seniorerna@goteborg.rfsl.se

Vi hoppas på att få se dig på våra aktiviteter!

Varmt välkommen!