Kontaktperson

Som kontaktperson är du en resurs för en hbtq-person och uppdraget formas efter vad denne behöver. Det kan handla om moraliskt stöd vid kontakt med myndigheter, samtal, att lära sig mer om Göteborg och/eller Sverige, att ta sig ut och hitta på saker, att få en väg in i hbtq-communityt eller liknande.

Att vara kontaktperson är ett ideellt uppdrag och du får ingen ekonomisk ersättning. Vi förväntar oss att du kan lägga ungefär tre timmar per vecka samt vara med på grupphandledning en kväll ungefär var femte vecka. Innan uppdraget börjar måste du genomgå en utbildning i RFSL Göteborgs regi.

Nästa utbildning sker under våren 2018. Du lämnar ditt intresse för att bli kontaktperson genom att fylla i och skicka in formuläret du hittar här: https://goo.gl/forms/Eo7HapTecMI6Vs282. Om du har några frågor är du välkommen att skicka dem till kurator@goteborg.rfsl.se. Intervjuer kommer hållas i februari/mars.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, som tycker om att träffa nya människor och är intresserad av att både dela med dig av ditt liv och ta del av andras.

Ett kontaktpersonsuppdrag kan till exempel handla om att vara ett extra stöd till en hbtq-person som är ny i communityt, en hbtq-person som känner sig vilsen, en hbtq-person som är ny i Sverige eller en hbtq-person som behöver en extra person att prata med.

En kontaktperson kan beskrivas vara en trygg professionell vän och uppdraget utformas efter de behov som den personen en är kontaktperson till har. Du som vill bli kontaktperson ska själv definiera dig som hbtq-person och vara en del av Göteborgs hbtq-community.