Vi söker personal

Hälsa, sex och hivRFSL

RFSL Göteborgs hivpreventiva projekt Checkpoint Göteborg och Sexperterna Göteborg söker ny personal. Är du hbtq-person och är intresserad av att arbeta med sexuell hälsa? Läs om de olika projekten nedan och se om du kanske är den vi söker.

 

Checkpoint Göteborg söker ny testpersonal

Checkpoint Göteborg är en lågtröskelmottagning för män som har sex med män och transpersoner. Vi erbjuder hiv- och syfilistest anonymt och gratis på tisdag kvällar. Som en del i personalgruppen tar man del av kvällens mottagning, tar emot besökare och assisterar vid testning. Du behöver vara en del av hbtq-communityt och ha ett stort intresse för sexuell hälsa och för just killar som har sex med killar, och transpersoner.

Vi söker framförallt personer som kan fler språk än svenska och engelska.

Är du intresserad?

Skicka ett mail till: linda.palhamn[a]goteborg.rfsl.se

Sista ansökningsdag är 31 augusti.

Alla intresserade kommer att få fylla i ett ansökningsformulär via mail och sedan väljs ett fåtal ut till intervju utifrån de kvalifikationer vi söker. De som erbjuds tjänsten får en gedigen utbildning kring hiv, säkrare sex och STI:er samt utbildning i Motiverande Samtal (MI).

Testningen sker anonymt så är du utbildad sjukvårdspersonal med dokumentationsskyldighet kan du tyvärr inte söka tjänsten.

 

SEXPERTERNA Göteborg söker nya informatörer

Vill du vara del av en verksamhet som arbetar med säkrare sex, hiv och sexuell hälsa för killar och transpersoner? Vi söker dig över 18 år som tycker att hiv är en viktig fråga, som vi behöver prata mer om, och vill engagera dig i Sexperternas uppsökande verksamheter på Göteborgs gayklubbar.

Vi arbetar enligt metoden ”lika lär lika”, vilket innebär att du som informatör själv är en del av målgruppen. Våra målgrupper är killar som har sex med killar och transpersoner av alla kön som har sex med killar.

Det är mycket positivt om du kan fler språk än svenska och engelska. Du behöver inga förkunskaper, utan det är viktigare att du har stort engagemang och intresse för säkrare sex. Vi erbjuder dig en utbildning för att du ska kunna klara uppdraget.

Som informatör hos oss räknas du som volontär, men du får en ersättning när du informerar på uppdrag av oss.

Låter detta som något för dig?

Skicka ett mail där du kort presenterar dig själv, berättar om du har erfarenhet från något liknande, och vad som gör dig lämpad för uppdraget, till: linda.palhamn[a]goteborg.rfsl.se

Sista ansökningsdag är 1 oktober.