Föreläsningar för yrkesverksamma

Föreläsningar för yrkesverksamma vänder sig till dig som möter hbtqi-personer i din profession inom till exempel socialt arbete, hälso- och sjukvård, skola och liknande.

Vår kurator bjuder in intressanta föreläsare som pratar om hbtqi-relaterade frågor och bemötande. Om du vill få information om kommande föreläsningar, maila kurator@goteborg.rfsl.se om att stå med på vår maillista.

Under hösten 2022 kommer Förskoleförvaltningen inom Göteborgs stad och föreläser, läs mer och anmäl dig nedan:

Att arbeta med hbtqi-frågor i förskolan

Välkommen på en interaktiv föreläsning om arbete med normkritik och hbtqi-frågor i förskolan. Vad innebär det att jobba med hbtqi-frågor i förskolan och hur hänger det ihop med förskolans uppdrag?

Vi kommer att prata om hbtqi i förhållande till barnen och deras familjer och koppla det till bland annat förskolans läroplan. Föreläsningen tar sin utgångspunkt i förskolans konkreta vardag.

Föreläsare: Hanna Rahm arbetar som utvecklingsledare med mänskliga rättigheter på förskoleförvaltningen. Hon är förskollärare i botten och har mångårig erfarenhet av arbete med normkritik och hbtqi-frågor.

När: Onsdag 7/12 kl 14:30-16:30.
Var: Centrala Göteborg. Exakt plats meddelas med bekräftelsen för ditt deltagande, efter sista anmälningsdag.
OSA: 7/11.

Observera att det finns ett begränsat antal platser. Vänligen anmäl dig här https://forms.gle/knc8TRoGiTfgr9Uo6 om du vill delta.

Vi återkopplar med information kring om du fått en plats efter sista anmälningsdatum. Observera att om föreläsningen blir fullbokad kommer RFSL Göteborg fördela platserna.

Vid eventuella frågor, maila lio.gustafsson@goteborg.rfsl.se.

Välkommen! 

Göteborgs stads logotyp