Samtalsgrupper och gruppverksamhet

Mötesplats för regnbågsfamiljer

Våren 2018 bjuder vi in till en öppen mötesplats för regnbågsfamiljer/hbtq-familjer under fem lördagar. Här ges möjlighet för barn och vuxna att träffa andra barn och vuxna i liknande familjekonstellationer, utbyta erfarenheter och leka.

Med regnbågsfamilj menar vi en familj där en eller flera av barnen/och eller de vuxna är hbtq-person.

Datum för träffarna är 17/2, 24/3, 28/4, 19/5 och 9/6 kl 12-15 och träffarna kommer vara på RFSLs kontor, Världskulturmuséet och på lekplatsen Plikta. För mer information om varje träff, se vår aktivitetskalender på www.goteborg.rfsl.se/medlemsaktiviteter/kalendarium under respektive datum. Ingen föranmälan krävs.

Vid första tillfället kommer vi tillsammans sätta upp gemensamma regler samt prata om eventuella önskemål kring träffarna.

Utöver att träffa andra regnbågsfamiljer och ha en rolig och givande stund är vår förhoppning även att skapa en grund för om det finns deltagare som själva vill driva mötesplatsen vidare på något sätt efter dessa träffar varit.

Om du har frågor om mötesplatsen kan du maila kurator(a)goteborg.rfsl.se.

 

Transit

OBS! Sommarens Transit är inställd på grund av för lågt deltagarantal. Under hösten 2018 planeras ingen Transit.

Välkommen till en veckas dagläger med samtal och aktiviteter för dig i åldern 15-25 år som har funderingar kring din könsidentitet!

Vi träffas på eftermiddagarna måndag till lördag för att prata om sånt som har med kön och trans att göra. Tanken med gruppen är att du ska kunna vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter. Om vädret tillåter åker vi till olika utflyktsmål i Göteborg som vi kommer överens om tillsammans, och har våra träffar till exempel vid en sjö eller i en park eller på en skärgårdsö, förutsatt att det är platser som känns trygga för alla i gruppen. Om det regnar ses vi istället i RFSL:s lokaler på Stora Badhusgatan 6 i Göteborg. I sådana fall varvar vi samtalen med att till exempel titta på film och göra skriv- och dramaövningar, kopplade till könsidentitet, utefter de önskemål som finns i gruppen.

Oavsett om du precis har börjat fundera eller om du har tänkt på det här hela livet, är detta ett läger där du ska kunna vara dig själv och prata om det du behöver. Kanske stämmer din könsidentitet inte överens med det kön som registrerades vid födseln. Kanske känner du dig som varken kille eller tjej, kanske kan det variera. Kanske vill du förändra din kropp så att den mer känns som din kropp, eller så har du andra erfarenheter och funderingar. Detta och mycket mer snackar vi om på lägret. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt.

Lägret hålls av ledare som själva har erfarenhet av att vara trans. Vi arbetar utifrån ett metodmaterial som framtagits av RFSL för att prata om könsidentitetsfrågor i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar om olika teman på varje träff och gör övningar kring temat förutom att prata.

Om du anmäler dig till lägret är det viktigt att du vill och kan vara med hela veckan. Samtalen hålls på svenska. Att delta på lägret är gratis och varje dag bjuder vi på fika.

När: 2-7 juli kl 12-16. Plats: Olika platser utomhus i Göteborg, eller i RFSL:s lokaler på Stora Badhusgatan 6 Göteborg, våning 9.

För att lämna intresse om att delta på lägret anmäler du dig i formuläret som du hittar här https://goo.gl/forms/FXBU2z7KpIDXj5cn2. Sista datum att anmäla dig är 10 juni.

Om du har frågor kan du maila kurator@goteborg.rfsl.se.

 

Samtalsgrupp för bisexuella

Under hösten 2017 hölls en samtalsgrupp för bisexuella. Om du har önskemål om att vi håller en omgång till av denna samtalsgruppen är du välkommen att höra av dig till kurator@goteborg.rfsl.se.

Samtalsgrupp för personer som definierar sig som bisexuella. Under träffarna ges tillfälle att utbyta erfarenheter och reflektera kring att vara bisexuell tillsammans med andra genom övningar och aktiviteter baserade på särskilda teman så som exempelvis normer, att komma ut, relationer och liknande. Gruppen träffas på RFSL Göteborg under fem kvällar varannan onsdag med start 25 oktober och leds av vår kurator.

Samtalsgruppen för bisexuella är en stängd grupp, vi kommer alltså att vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter första träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Att delta i samtalsgruppen är gratis och vi bjuder på fika.

 

 

Kompassen

Kompassen är en samtalsgrupp för alla hbtq-personer 15-30 år. Hbtq = homosexuell, bisexuell, trans och queer. Det är en grupp för pepp, erfarenhetsutbyte, diskussion, lek och reflektion kring vad det innebär att vara normbrytare i fråga om kön och/eller sexualitet.

Gruppen leds av två samtalsedare.

Det kommer inte hållas någon kompassengrupp under 2017.

 

Förslag på teman för samtalsgrupper och gruppverksamhet

RFSL Göteborg planerar att hålla någon slags samtalsgrupp eller gruppverksamhet per år framöver. Nu vänder vi oss till er medlemmar för att höra vilket fokus som kan vara intressant för kommande terminer. Fokus eller tema för en samtalsgrupp kan till exempel vara komma ut-processen, trans, migration som hbtq-person. Fokus för samtalsgruppen ska vara inom hbtq. En gruppverksamhet kan vara till exempel mötesplats för regnbågsfamiljer, transseparatistiska medlemskvällar eller liknande.

Om du är intresserad av en särskild inriktning på samtalsgrupp eller gruppverksamhet, fyll i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/4FVxwEKMrsW3Dzhy2. Om just det tema som du önskar blir aktuellt kommer vi även återkoppla till dig med en inbjudan.

Om du har några frågor kan du maila kuratorn Linda Gustafsson på kurator@goteborg.rfsl.se

Tack på förhand!