Samtalsgrupper och gruppverksamhet

Mötesplats för regnbågsfamiljer

Våren 2018 bjuder vi in till en öppen mötesplats för regnbågsfamiljer/hbtq-familjer under fem lördagar. Här ges möjlighet för barn och vuxna att träffa andra barn och vuxna i liknande familjekonstellationer, utbyta erfarenheter och leka.

Med regnbågsfamilj menar vi en familj där en eller flera personer är hbtq-person, det kan vara något eller flera av barnen och/eller någon eller flera av föräldrarna.

Datum för träffarna är 17/2, 24/3, 28/4, 19/5 och 9/6 kl 12-15 och träffarna kommer vara på RFSLs kontor, Världskulturmuséet och på lekplatsen Plikta. För mer information om varje träff, se vår aktivitetskalender på www.goteborg.rfsl.se/medlemsaktiviteter/kalendarium under respektive datum. Ingen föranmälan krävs.

Vid första tillfället kommer vi tillsammans sätta upp gemensamma regler samt prata om eventuella önskemål kring träffarna.

Utöver att träffa andra regnbågsfamiljer och ha en rolig och givande stund är vår förhoppning även att skapa en grund för om det finns deltagare som själva vill driva mötesplatsen vidare på något sätt efter dessa träffar varit.

Om du har frågor om mötesplatsen kan du maila kurator(a)goteborg.rfsl.se.

 

Samtalsgrupp för bisexuella

Under hösten 2017 hölls en samtalsgrupp för bisexuella. Om du har önskemål om att vi håller en omgång till av denna samtalsgruppen är du välkommen att höra av dig till kurator@goteborg.rfsl.se.

Samtalsgrupp för personer som definierar sig som bisexuella. Under träffarna ges tillfälle att utbyta erfarenheter och reflektera kring att vara bisexuell tillsammans med andra genom övningar och aktiviteter baserade på särskilda teman så som exempelvis normer, att komma ut, relationer och liknande. Gruppen träffas på RFSL Göteborg under fem kvällar varannan onsdag med start 25 oktober och leds av vår kurator.

Samtalsgruppen för bisexuella är en stängd grupp, vi kommer alltså att vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter första träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Att delta i samtalsgruppen är gratis och vi bjuder på fika.

 

Transit

OBS! Transitanmälan för hösten 2017 är stängd, men du kan fortfarande göra en intresseanmälan i formuläret länkat längre ner om du är intresserad av att gå nästa omgång.

Transit är en samtalsgrupp för dig i åldern 15-25 år som har funderingar kring din könsidentitet. Oavsett om du precis har börjat fundera eller om du har tänkt på det här hela livet, är det ett ställe där du kan prata om det du behöver. Under våra åtta träffar kan du vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter. Kanske stämmer din könsidentitet inte överens med det kön som registrerades vid födseln. Kanske känner du dig som varken kille eller tjej, kanske kan det variera. Kanske vill du förändra din kropp så att den mer känns som din kropp, eller så har du andra erfarenheter och funderingar. Detta och mycket mer snackas det om i samtalsgruppen. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt.

Samtalsgruppen hålls av samtalsledare som själva har erfarenhet av att vara trans. Vi arbetar utifrån ett metodmaterial som framtagits av RFSL för att prata om könsidentitetsfrågor i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar om olika teman på varje träff och gör övningar och lekar kring temat förutom att prata.

Transit är en stängd grupp, vi kommer alltså att vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter andra träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Det är ännu inte klart när Transit kommer hållas under 2018, men anmäl dig nedan så mailas information ut så snart vi vet mer.

Plats: RFSL, Stora Badhusgatan 6 Göteborg, våning 9.

Att delta i samtalsgruppen är gratis och vi bjuder på fika.

För att lämna intresse om att delta i gruppen anmäler du dig i formuläret som du hittar här https://goo.gl/forms/FXBU2z7KpIDXj5cn2. Om du blir erbjuden en plats får du mer exakt info om när gruppträffarna kommer vara. Vi tillsätter platserna i den ordning anmälningarna kommer in. Om du har frågor kan du maila kurator(a)goteborg.rfsl.se.

 

Kompassen

Kompassen är en samtalsgrupp för alla hbtq-personer 15-30 år. Hbtq = homosexuell, bisexuell, trans och queer. Det är en grupp för pepp, erfarenhetsutbyte, diskussion, lek och reflektion kring vad det innebär att vara normbrytare i fråga om kön och/eller sexualitet.

Gruppen leds av två samtalsedare.

Det kommer inte hållas någon kompassengrupp under 2017.

 

Förslag på teman för samtalsgrupper och gruppverksamhet

RFSL Göteborg planerar att hålla någon slags samtalsgrupp eller gruppverksamhet per år framöver. Nu vänder vi oss till er medlemmar för att höra vilket fokus som kan vara intressant för kommande terminer. Fokus eller tema för en samtalsgrupp kan till exempel vara komma ut-processen, trans, migration som hbtq-person. Fokus för samtalsgruppen ska vara inom hbtq. En gruppverksamhet kan vara till exempel mötesplats för regnbågsfamiljer, transseparatistiska medlemskvällar eller liknande.

Om du är intresserad av en särskild inriktning på samtalsgrupp eller gruppverksamhet, fyll i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/4FVxwEKMrsW3Dzhy2. Om just det tema som du önskar blir aktuellt kommer vi även återkoppla till dig med en inbjudan.

Om du har några frågor kan du maila kuratorn Linda Gustafsson på kurator@goteborg.rfsl.se

Tack på förhand!