Samtalsgrupper

Samtalsgrupp för bisexuella

Hösten 2017 startar en samtalsgrupp för personer som definierar sig som bisexuella. Under träffarna ges tillfälle att utbyta erfarenheter och reflektera kring att vara bisexuell tillsammans med andra genom övningar och aktiviteter baserade på särskilda teman så som exempelvis normer, att komma ut, relationer och liknande. Gruppen träffas på RFSL Göteborg under fem kvällar varannan onsdag med start 25 oktober och leds av vår kurator.

Samtalsgruppen för bisexuella är en stängd grupp, vi kommer alltså att vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter första träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Att delta i samtalsgruppen är gratis och vi bjuder på fika.

För att lämna intresse om att delta i gruppen anmäler du dig i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/ET0PEh4e2qU5YEgg2. Vi tillsätter platserna i den ordning anmälningarna kommer in. Om du har frågor kan du maila kurator(a)goteborg.rfsl.se.

 

Transit

OBS! Transitanmälan för hösten 2017 är stängd, men du kan fortfarande göra en intresseanmälan i formuläret länkat längre ner om du är intresserad av att gå nästa omgång.

Transit är en samtalsgrupp för dig i åldern 15-25 år som har funderingar kring din könsidentitet. Oavsett om du precis har börjat fundera eller om du har tänkt på det här hela livet, är det ett ställe där du kan prata om det du behöver. Under våra åtta träffar kan du vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter. Kanske stämmer din könsidentitet inte överens med det kön som registrerades vid födseln. Kanske känner du dig som varken kille eller tjej, kanske kan det variera. Kanske vill du förändra din kropp så att den mer känns som din kropp, eller så har du andra erfarenheter och funderingar. Detta och mycket mer snackas det om i samtalsgruppen. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt.

Samtalsgruppen hålls av samtalsledare som själva har erfarenhet av att vara trans. Vi arbetar utifrån ett metodmaterial som framtagits av RFSL för att prata om könsidentitetsfrågor i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar om olika teman på varje träff och gör övningar och lekar kring temat förutom att prata.

Transit är en stängd grupp, vi kommer alltså att vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter andra träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Hösten 2017 träffas Transit under måndagkvällar med start 11 september. Det kommer vara ett längre uppehåll på några veckor i mitten.

Plats: RFSL, Stora Badhusgatan 6 Göteborg, våning 9.

Att delta i samtalsgruppen är gratis och vi bjuder på fika.

För att lämna intresse om att delta i gruppen anmäler du dig i formuläret som du hittar här https://goo.gl/forms/FXBU2z7KpIDXj5cn2. Om du blir erbjuden en plats får du mer exakt info om när gruppträffarna kommer vara. Vi tillsätter platserna i den ordning anmälningarna kommer in. Om du har frågar kan du maila kurator(a)goteborg.rfsl.se.

 

Kompassen

Kompassen är en samtalsgrupp för alla hbtq-personer 15-30 år. Hbtq = homosexuell, bisexuell, trans och queer. Det är en grupp för pepp, erfarenhetsutbyte, diskussion, lek och reflektion kring vad det innebär att vara normbrytare i fråga om kön och/eller sexualitet.

Gruppen leds av två samtalsedare.

Det kommer inte hållas någon kompassengrupp under 2017.

 

Vill du ha en annan samtalsgrupp? Hör av dig till info(a)goteborg.rfsl.se så kan vi samordna ditt önskemål och eventuellt starta fler grupper.