Samtalsgrupper och gruppverksamhet

Transit

Samtalsgruppen Transit är till för dig som är mellan 15-25 år och har funderingar kring din egen könsidentitet och/eller könsuttryck och som vill prata om sånt som har med kön och trans att göra tillsammans med andra.

Oavsett om du precis har börjat fundera kring kön och trans eller om du gjort det hela livet är Transit ett ställe där du kan prata om det du behöver. Till gruppen kan du gå för att få vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter. Kanske känner du dig varken som kille eller tjej, både och eller inget av det eller upplever att det kan variera vid olika tillfällen. Kanske vill du förändra din kropp så att den känns mer som din kropp eller har andra erfarenheter eller funderingar. Detta och mycket mer snackar vi om under Transit. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt!

Samtalsgruppen hålls av ledare som själva har erfarenhet av att vara trans på något sätt. Ledarna för Transit hösten 2019 heter Lou Loo och Marion Englaborn. Eventuellt tillkommer det ytterligare en ledare. Samtalsgruppen utgår från ett metodmaterial som RFSL Stockholm tagit fram för att prata om kön och trans i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar och gör övningar kring olika teman på varje träff.

Att vara med i Transit är gratis och det brukar vara mellan 6-14 deltagare i varje grupp. Gruppen ses 10 onsdagar på rad, från 2 oktober till 4 december kl 17-19.30. Samtalen hålls på svenska.

Anmälan
Föranmälan krävs då varje samtalsgrupp har ett begränsat antal platser. Om du vill vara med på Transit anmäler du dig i formuläret som du hittar här: https://forms.gle/mU79KhvmZpJEKfDw5. Sista datum att anmäla sig är 2 september. Du får svar på om du fått en plats senast 16 september.

Plats: Verket, i centrala Göteborg. Mer exakt information om plats får du veta om du får en plats i samtalsgruppen.

Om du har frågor kan du maila kurator@goteborg.rfsl.se.

Förslag på teman för samtalsgrupper och gruppverksamhet

RFSL Göteborg planerar att hålla någon slags samtalsgrupp eller gruppverksamhet per år framöver. Nu vänder vi oss till er medlemmar för att höra vilket fokus som kan vara intressant för kommande terminer. Fokus eller tema för en samtalsgrupp kan till exempel vara komma ut-processen, trans, migration som hbtq-person. Fokus för samtalsgruppen ska vara inom hbtq. En gruppverksamhet kan vara till exempel mötesplats för regnbågsfamiljer, transseparatistiska medlemskvällar eller liknande.

Om du är intresserad av en särskild inriktning på samtalsgrupp eller gruppverksamhet, fyll i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/4FVxwEKMrsW3Dzhy2. Om just det tema som du önskar blir aktuellt kommer vi även återkoppla till dig med en inbjudan.

Om du har några frågor kan du maila kuratorn Linda Gustafsson på kurator@goteborg.rfsl.se

Tack på förhand!