Samtalsgrupper och gruppverksamhet

Samtalsgrupp för transpersoner

Samtalsgruppen för transpersoner är till för dig som är 18 år eller äldre och har funderingar kring din egen könsidentitet och/eller könsuttryck och som vill prata om sånt som har med kön och trans att göra tillsammans med andra.

Vi träffas under fem onsdagskvällar i april-maj och pratar utifrån olika teman så som till exempel “kropp, könseufori och selfcare”, “identitet, komma ut och normer” och “sexuell läggning, relationer och sex”. Tanken är att det blir en chans att dela och diskutera erfarenheter kring att vara trans genom övningar och aktiviteter. Det blir också en chans att fika och träffa andra transpersoner.

Träffarna hålls av Marion och Lio som själva har erfarenhet av att vara trans.

Samtalsgruppen för transpersoner är en stängd grupp, det betyder att vi kommer vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter första träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Om du vill vara med i samtalsgruppen, anmäler du dig här: https://forms.gle/8LSCxW6bujekgBDy8. Sista anmälan är 20 mars. Det finns ett begränsat antal platser och vi mailar dig med information om ifall du fått en plats eller inte. Observera att om du redan gått samtalsgruppen för transpersoner på RFSL Göteborg tidigare, så får du vänta minst ett år innan du kan gå igen eftersom det brukar vara många som vill gå.

När: 8/4, 15/4, 22/4, 6/5 och 13/5 klockan 17:30-20:00.
Plats: Centrala Göteborg. Mer exakt plats meddelas om du får en plats i samtalsgruppen.
Frågor kan mailas till Lio på kurator@goteborg.rfsl.se.

Välkommen!

Transit

OBS Transit hösten 2019 är inställd på grund av för få deltagare.

Samtalsgruppen Transit är till för dig som är mellan 15-25 år och har funderingar kring din egen könsidentitet och/eller könsuttryck och som vill prata om sånt som har med kön och trans att göra tillsammans med andra.

Oavsett om du precis har börjat fundera kring kön och trans eller om du gjort det hela livet är Transit ett ställe där du kan prata om det du behöver. Till gruppen kan du gå för att få vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter. Kanske känner du dig varken som kille eller tjej, både och eller inget av det eller upplever att det kan variera vid olika tillfällen. Kanske vill du förändra din kropp så att den känns mer som din kropp eller har andra erfarenheter eller funderingar. Detta och mycket mer snackar vi om under Transit. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt!

Samtalsgruppen hålls av ledare som själva har erfarenhet av att vara trans på något sätt. Samtalsgruppen utgår från ett metodmaterial som RFSL Stockholm tagit fram för att prata om kön och trans i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar och gör övningar kring olika teman på varje träff.

Att vara med i Transit är gratis och det brukar vara mellan 6-14 deltagare i varje grupp. Gruppen ses 9-10 gånger.

Anmälan
Om du är intresserad av att vara med på Transit nästa gång vi har en grupp anmäler du dig i formuläret som du hittar här: https://forms.gle/mU79KhvmZpJEKfDw5. Vi kontaktar dig när vi har datum för en ny grupp och kollar om du fortfarande är intresserad.

Plats: Centrala Göteborg.

Om du har frågor kan du maila kurator@goteborg.rfsl.se.

Förslag på teman för samtalsgrupper och gruppverksamhet

RFSL Göteborg planerar att hålla någon slags samtalsgrupp eller gruppverksamhet per år framöver. Nu vänder vi oss till er medlemmar för att höra vilket fokus som kan vara intressant för kommande terminer. Fokus eller tema för en samtalsgrupp kan till exempel vara komma ut-processen, trans, migration som hbtqi-person. Fokus för samtalsgruppen ska vara inom hbtqi. En gruppverksamhet kan vara till exempel mötesplats för regnbågsfamiljer, transseparatistiska medlemskvällar eller liknande.

Om du är intresserad av en särskild inriktning på samtalsgrupp eller gruppverksamhet, fyll i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/4FVxwEKMrsW3Dzhy2. Om just det tema som du önskar blir aktuellt kommer vi även återkoppla till dig med en inbjudan.

Om du har frågor kan du maila kurator@goteborg.rfsl.se.

Tack på förhand!