Samtalsgrupper och gruppverksamhet

Våra samtalsgrupper är för dig som är 18 år eller äldre, bor i Göteborg med omnejd och har erfarenhet av att identifiera dig inom temat för grupperna och vill prata med andra som också har det.

Samtalsgrupperna är separatistiska, vilket innebär att de endast är öppna för personer som passar in i gruppbeskrivningen. De är en möjlighet att träffa andra med liknande erfarenheter och få vara i ett sammanhang där just du är norm för en stund. En möjlighet att få känna igen sig i varandra och prata med personer som förstår.

Våra samtalsgrupper leds av kurator och/eller volontärer som har utbildning för att hålla samtalsgrupper hos just oss. Alla som leder samtalsgrupper hos oss är själva hbtqi-personer. Så långt det är möjligt har samtalsledarna även erfarenhet av att identifiera sig inom temat för gruppen.

Vi planerar att köra samtalsgrupper för transpersoner under vårterminerna och samtalsgrupper eller enstaka gruppsamtal på andra teman under höstterminerna. Under hösten 2024 planeras en samtalsgrupp för hbtqi-personer på engelska.

Vill du gå i en samtalsgrupp eller delta i en gruppverksamhet på ett särskilt tema?

Om du är intresserad av en särskild inriktning på samtalsgrupp eller gruppverksamhet, fyll i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/4FVxwEKMrsW3Dzhy2. Fokus eller tema för en samtalsgrupp kan till exempel vara komma ut-processen, trans, pansexualitet eller migration som hbtqi-person. Fokus för samtalsgruppen ska vara inom hbtqi.

En gruppverksamhet kan vara till exempel mötesplats för regnbågsfamiljer, transseparatistiska medlemskvällar eller liknande. Om just det tema som du önskar blir aktuellt kommer vi även återkoppla till dig med en inbjudan.

Om du har frågor kan du maila kurator@goteborg.rfsl.se.