Samtalsgrupper och gruppverksamhet

Transit

Samtalsgruppen Transit är till för dig som är mellan 15-25 år och har funderingar kring din egen könsidentitet och/eller könsuttryck och som vill prata om sånt som har med kön och trans att göra tillsammans med andra.

Oavsett om du precis har börjat fundera kring kön och trans eller om du gjort det hela livet är Transit ett ställe där du kan prata om det du behöver. Till gruppen kan du gå för att få vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter. Kanske känner du dig varken som kille eller tjej, både och eller inget av det eller upplever att det kan variera vid olika tillfällen. Kanske vill du förändra din kropp så att den känns mer som din kropp eller har andra erfarenheter eller funderingar. Detta och mycket mer snackar vi om under Transit. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt!

Samtalsgruppen hålls av ledare som själva har erfarenhet av att vara trans på något sätt. Ledarna för Transit våren 2019 heter Erik Loo och Marion Englaborn. Samtalsgruppen utgår från ett metodmaterial som RFSL Stockholm tagit fram för att prata om kön och trans i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar och gör övningar kring olika teman på varje träff.

Att vara med i Transit är gratis och det brukar vara mellan 6-14 deltagare i varje grupp. Gruppen ses 9 onsdagar på rad, från 24 april till 19 juni kl 17-19.30. Samtalen hålls på svenska.

Anmälan
Föranmälan krävs då varje samtalsgrupp har ett begränsat antal platser. Om du vill vara med på Transit anmäler du dig i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/RrehKqUKOMuG5zNm2. Sista datum att anmäla sig är 17 mars. Du får svar på om du fått en plats senast 1 april. OBS! Då det finns platser över går det att göra en sen anmälan fram till och med 14 april. Du får veta om du får en plats så snart som möjligt efter 14 april.

Plats: Centrala Göteborg, i RFSL Göteborgs lokaler samt på Verket. Mer exakt information om plats får du veta om du får en plats i samtalsgruppen.

Om du har frågor kan du maila kurator@goteborg.rfsl.se.

 

Samtalsgrupp för bögar

OBS samtalsgruppen är tyvärr inställd på grund av lågt deltagarintresse.

Är du homosexuell man, har tankar om sexualitet och sexuell identitet och vill tillsammans med andra bögar prata om dessa frågor? Den 29 oktober kör vi igång en samtalsgrupp i RFSL Göteborgs lokaler, där du som identifierar sig som homosexuell man är välkomna.

Vi träffas under fem måndagskvällar i rad och pratar om identitet och sexualitet, utifrån olika teman varje måndag. Tanken är att det blir en chans att dela och diskutera erfarenheter kring att leva som homosexuell man genom övningar och aktiviteter. Det blir också en chans att fika och träffa andra bögar. Vi kommer fokusera mycket på att skapa en accepterande atmosfär där du kan vara dig själv och ges möjlighet att dela tankar. Oavsett om du har stor anknytning till communityt eller inte har kommit ut för någon vill vi att detta ska vara en träff för dig.

Träffarna hålls av vår kurator Linda Gustafsson och vår vfu-student Dan Andersson som båda är hbtq-personer.

Samtalsgruppen för homosexuella män är en stängd grupp, vi kommer alltså att vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter första träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Om du vill vara med i samtalsgruppen, anmäler du dig här: https://goo.gl/forms/p3XkRedfpnqRg4123. Sista anmälan är 21 oktober.

När: Start 29 oktober, klockan 18.00-21.00.
Plats: RFSL:s lokaler på Stora Badhusgatan 6 Göteborg, våning 9.

 

Samtalsgrupp för bisexuella

Under hösten 2017 hölls en samtalsgrupp för bisexuella. Om du har önskemål om att vi håller en omgång till av denna samtalsgruppen är du välkommen att höra av dig till kurator@goteborg.rfsl.se.

Samtalsgrupp för personer som definierar sig som bisexuella. Under träffarna ges tillfälle att utbyta erfarenheter och reflektera kring att vara bisexuell tillsammans med andra genom övningar och aktiviteter baserade på särskilda teman så som exempelvis normer, att komma ut, relationer och liknande. Gruppen träffas på RFSL Göteborg under fem kvällar varannan onsdag med start 25 oktober och leds av vår kurator.

Samtalsgruppen för bisexuella är en stängd grupp, vi kommer alltså att vara samma personer varje gång och du måste vara anmäld för att få en plats. Efter första träffen stängs gruppen för nya deltagare. Om du anmäler dig till gruppen är det viktigt att du vill och kan komma på så många träffar som möjligt. Samtalsgruppen hålls på svenska.

Att delta i samtalsgruppen är gratis och vi bjuder på fika.

 

Kompassen

Kompassen är en samtalsgrupp för alla hbtq-personer 15-30 år. Hbtq = homosexuell, bisexuell, trans och queer. Det är en grupp för pepp, erfarenhetsutbyte, diskussion, lek och reflektion kring vad det innebär att vara normbrytare i fråga om kön och/eller sexualitet.

Gruppen leds av två samtalsedare.

Det kommer inte hållas någon kompassengrupp under 2017.

 

Förslag på teman för samtalsgrupper och gruppverksamhet

RFSL Göteborg planerar att hålla någon slags samtalsgrupp eller gruppverksamhet per år framöver. Nu vänder vi oss till er medlemmar för att höra vilket fokus som kan vara intressant för kommande terminer. Fokus eller tema för en samtalsgrupp kan till exempel vara komma ut-processen, trans, migration som hbtq-person. Fokus för samtalsgruppen ska vara inom hbtq. En gruppverksamhet kan vara till exempel mötesplats för regnbågsfamiljer, transseparatistiska medlemskvällar eller liknande.

Om du är intresserad av en särskild inriktning på samtalsgrupp eller gruppverksamhet, fyll i formuläret som du hittar här: https://goo.gl/forms/4FVxwEKMrsW3Dzhy2. Om just det tema som du önskar blir aktuellt kommer vi även återkoppla till dig med en inbjudan.

Om du har några frågor kan du maila kuratorn Linda Gustafsson på kurator@goteborg.rfsl.se

Tack på förhand!