Kontaktperson

MedlemsforumRFSL

Nu rekryterar vi fler kontaktpersoner inom RFSL Göteborg! I tider som dessa är det extra viktigt att vi ställer upp för varandra för att motverka social isolering! Vill du lära känna en ny person och har möjlighet att ge av din tid och engagemang? Läs mer om uppdraget nedan.

Som kontaktperson är du en resurs för en hbtqi-person och uppdraget formas efter vad denne behöver. Det kan handla om moraliskt stöd vid kontakt med myndigheter, samtal, att lära sig mer om Göteborg och/eller Sverige, att ta sig ut och hitta på saker, att få en väg in i hbtqi-communityt, att motverka social isolering eller liknande.

Att vara kontaktperson är ett ideellt uppdrag där vi förväntar oss att du kan lägga ungefär tre timmar per vecka samt vara med på grupphandledning en kväll ungefär var femte vecka. Innan uppdraget börjar behöver du gå en utbildning i RFSL Göteborgs regi.

Vi söker dig som är trygg i dig själv, som tycker om att träffa nya människor och är intresserad av att både dela med dig av ditt liv samt ta del av andras.

Ett kontaktpersonsuppdrag kan till exempel handla om att vara ett extra stöd till en hbtqi-person som är ny i communityt, en hbtqi-person som känner sig vilsen, en hbtqi-person som är ny i Sverige eller en hbtqi-person som behöver en extra person att prata med.

En kontaktperson kan beskrivas vara en trygg professionell vän och uppdraget utformas efter de behov som den personen en är kontaktperson till har. Du som vill bli kontaktperson ska själv definiera dig som hbtqi-person och vara en del av Göteborgs hbtqi-community.

Alla kontaktpersonsuppdrag inom RFSL Göteborg sker utan ekonomisk ersättning.

Du lämnar ditt intresse för att bli kontaktperson genom att fylla i och skicka in formuläret du hittar här: https://forms.gle/zpPJfPbZdywzPd9t7. Om du har några frågor är du välkommen att skicka dem till kurator@goteborg.rfsl.se. Intervjuer kommer löpande under april, på RFSL Göteborgs kansli. Utbildning kommer ske via videolänk 4 och 11 maj.