
Neuroqueer Mötesplats
En öppen mötesplats för hbtqi-personer med npf (neuropsykisatriska funktionsnedsättningar eller -variationer).
Neuroqueer – att både vara queer/hbtqi-person och neurodivergent (ha npf).
Neuroqueer kan också användas som ett verb. ”To neuroqueer” innebär att aktivt uppmärksamma och reflektera över hur neurodiverisitet och queerhet går in i varandra, samverkar, och samexisterar på olika vis i människors liv och samhället i stort.
Överlappet mellan hbtqi-communityt och npf-communityt är stort. Det här är en mötesyta där alla som tillhör, eller funderar på om de tillhör, båda grupperna kan mötas utanför neurotypa och cisheteronormativa förväntningar. Hit är du välkommen bara för att få existera i ett sammanhang med andra neuroqueers, eller för att aktivt diskutera de frågor som engagerar just dig. Här finns exempelvis utrymme att diskutera dina erfarenheter som autistisk transperson, eller att bolla hur det är att försöka navigera den queera dejtingvärlden med ADHD. Vi kan prata om tillgänglighet, normkultur och sociala förväntningar som påverkar oss, eller så umgås vi bara och prata om helt andra saker.
Praktiskt:
När: kl 19.00 den sista onsdagen varje månad.
Var: på Regnbågshuset, Barlastgatan 2, Göteborg. Vån 4 – (undantag kan förekomma)
Neuroqueer mötesplats är ett samarbete mellan RFSL Göteborg och Transammans Väst.
På varje träff finns en ansvarig arrangör som kan hjälpa dig att hitta in i gemenskapen eller styra samtalet så att de som vill får komma till tals, och de som inte vill slipper. Samtliga arrangörer är själva neuroqueera personer.
Vem är välkommen?
Alla som tillhör båda dessa grupper är välkomna
Queer/hbtqi – alla som är, eller funderar på om de är, homo, bi eller pansexuella, asexuella eller aromantiska, polyamorösa, trans, ickebinära, agender, intersex, queer, eller på annat sätt bryter mot samhällets förväntningar kring kön, sexualitet, eller romantisk attraktion.
Neurodivergent/npf – Alla som har, eller funderar på om de har, en eller mer neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, eller -variation, så som Autism, ADHD, Tourettes, eller dyslexi/dyskalkyli.
Tillgänglighet
Läs mer om tillgänglighet på våra event här
Kontakt
Om du undrar något om eventet, eller vill ha hjälp att hitta eller att komma in i lokalen, så är det bara att höra av sig via telefon 031-788 25 10 (sms: 0735 20 88 53), eller skriva till Connection@goteborg.rfsl.se.