Välkommen till en dag om en bättre primärvård för dig som identifierar dig som icke-binär!

RFSL

Du är inbjuden för att vi är intresserade av dina erfarenheter, kunskaper, behov och önskemål när det handlar om primärvården. Därför bjuder vi in just dig till en workshop med diskussioner och samtal.

När: 2017-12-09, kl. 9-16

Var: Scandic Crown, Polhemsplatsen, Göteborg

Anmälan: Det är ett begränsat antal platser och du behöver därför anmäla dig till workshopen genom att maila victoria.tauson@vgregion.se eller ringa 0700-91 90 14. Vi bjuder på fika och lunch under dagen och det kommer att vara veganskt. Om du har allergier behöver du tala om det när du anmäler dig. Vi tillämpar principen först-till-kvarn med anmälan. Skulle du få förhinder är det därför viktigt att du ger besked om detta så snart som möjligt så att vi kan erbjuda din plats till någon annan. Du behöver vara minst 18 år för att delta. Anmälan stänger 24/11.

Ersättning: Vi ersätter dig för din tid. Om du är med hela dagen får du 1000 kr minus skatt (ca 30 %). För att du ska kunna få dessa pengar behöver du ge oss följande uppgifter: det namn som ditt konto är registrerat på (vid anmälan uppger du valfritt tilltalsnamn), din adress, ditt personnummer samt ditt kontonummer. Du kan också få reseersättning mot att du kan ge oss kvitto från kollektivtrafik eller bensin.

Kunskapscentrum för sexuell hälsa bedriver i samverkan med Kunskapscentrum för jämlik vård och RFSL Göteborg ett utvecklingsarbete för att göra primärvården tillgänglig för alla oavsett könsidentitet och/eller könsuttryck.

Vi vet att transpersoner inte upplever hälso- och sjukvården som tillgänglig och menar att det är hälso- och sjukvårdens ansvar att göra sig tillgänglig. Vi fokuserar på primärvården i Västra Götalandsregionen. Primärvård är till exempel vårdcentraler, sjukvårdsrådgivning, barnmorskemottagningar och ungdomsmottagningar. En kan vända sig till primärvården under hela livet och med anledning av både fysisk och psykisk hälsa. Tillgänglighet handlar i det här sammanhanget om att få en god och likvärdig hälso- och sjukvård utifrån sina egna förutsättningar och behov. Detta är också en förutsättning för en god hälsa.

Workshopen kommer att innehålla en presentation av utvecklingsarbetet men fokus är deltagarnas diskussioner utifrån frågor som presenteras på workshopen. Vi kommer under 2018 att anordna fler workshops med andra transidentiteter så att vi får så många perspektiv som möjligt.

Om du har frågor eller funderingar om dagen kan ni kontakta Victoria Tauson på victoria.tauson@vgregion.se eller 0700- 91 90 14.

Varmt välkommen!