Kaj Heino död

RFSL

RFSL nåddes under tisdagskvällen av det tragiska beskedet att Kaj Heino hastigt har lämnat oss. Idag vaknar vi med stor sorg. Kaj vigde större delen av sitt liv till att som en central aktivist outtröttligt kämpa för hbtq-personers rättigheter och att göra verkligheten bättre för utsatta hbtq-personer.

Kaj var djupt engagerad, orädd och vågade sticka ut hakan. Han lät sig aldrig tystas utifrån sin övertygelse om hur rörelsen för hbtq-personer skulle drivas framåt. Kaj har också varit en viktig röst för BDSM-frågor och kommer att lämna ett stort tomrum efter sig.

Kaj Heino blev 45 år. Han var född och uppvuxen i Åbolands skärgård på Kimitoön i gamla Västanfjärds kommun men levde och verkade framförallt i Göteborg. Han arbetade med minoritets- och rättighetsfrågor i 30 år, först partipolitiskt och studentpolitiskt för att sedan arbeta sexualpolitiskt inom Sexuellt likaberättigande, SETA. Kaj var ledamot i RFSL:s förbundsstyrelse 2010-2012 och arbetade bland annat med BDSM-frågor, antirasism, mångfald samt utbildning och medlemsvärvning. Kaj var också ordförande för RFSL Göteborg i sex år och ordförande i SLM Göteborg i fyra år.

Nu senast var han aktiv inom Göteborgs rättighetscenter och Sveriges Antidiskrimineringsbyråer samt aktiv som testpersonal på Checkpoint, RFSL:s verksamhet för hiv-testning.

Listan på vad Kaj gjort för hbtq-comunityt kan göras mycket lång och han lämnar många vänner och medarbetare med tungt hjärta efter sig.

RFSL Göteborg, personal, styrelse och medlemmar, sörjer Kaj och det han kämpade för.
När svåra saker händer hittar vi styrka och värme hos varandra, ta er tid att sörja. Ni är varmt välkomna att delta i en minnesstund på vårt Öppet Hus ikväll kl 18.

Våra tankar är hos Kajs anhöriga, nära och kära, samt alla som haft möjligheten att arbeta nära honom och berörts av hans engagemang.

Med värme RFSL/RFSL Göteborg