RFSL Göteborg söker kurator på 50% vikariat

RFSL

RFSL Göteborg är en ideell förening som arbetar för att hbtqi-personer ska ha samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter som alla andra. Vår verksamhet består till stor del av socialt arbete och hivpreventivt arbete. Detta gör vi bland annat genom samtalsstöd, mötesplatser och medlemsaktiviteter samt genom att erbjuda hivtestning på vår lågtröskelmottagning. Vi arbetar också med politiskt påverkansarbete och informationsarbete på olika sätt. Du kan läsa mer om vår organisation på goteborg.rfsl.se.

Då vår nuvarande kurator ska vara tjänstledig för studier på halvtid under 1,5 år så söker vi nu en vikarie på halvtid under denna period. 

Arbetsuppgifter
Som kurator på RFSL Göteborg är din huvudsakliga arbetsuppgift att arbeta med samtalsstöd riktat till hbtqi-personer eller personer som funderar över sin sexuella läggning och/eller sin könsidentitet. Du arbetar självständigt med individen i fokus men får handledning. I tjänsten ingår även viss samverkan med, och rådgivning till, andra instanser såsom skola, hälso- och sjukvård, socialtjänst och liknande efter behov.

Kvalifikationer
Vi söker dig som är socionom eller socialpedagog, eller med annan utbildning som vi bedömer likvärdig, och som har jobbat några år inom yrket. Du ska ha gedigna kunskaper i hbtqi-frågor, både vad gäller bemötande av hbtqi-personer och om hbtqi-personers livsvillkor, och gärna ha jobbat utifrån ett intersektionellt och normkritiskt perspektiv.

Utöver detta är det meriterande om du, utöver svenska och engelska, talar arabiska, persiska, dari eller något annat språk som är frekvent förekommande bland de klienter vi möter i samtalsstöd.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet vid rekrytering.

Om anställningen
Anställningen är ett vikariat på halvtid från januari 2024 till juni 2025, tillträde enligt överenskommelse.
Arbetet är främst lagt på kontorstid, men en viss flexibilitet krävs då arbete även kan förekomma andra tider.
Fast lön.
Vi har kollektivavtal.

Intervjuer och rekrytering kommer att ske löpande, så inkom med din ansökan snarast och senast 10 december 2023.

För frågor om tjänsten, kontakta kurator Lio Gustafsson (lio.gustafsson@goteborg.rfsl.se) eller kanslichef Patrik Hinnerson (patrik.hinnerson@goteborg.rfsl.se).

Ansökan lämnas endast i formuläret på https://forms.gle/iLF1YU1BV1qL1rF46.

Vi undanber oss vänligt men bestämt erbjudanden om annonserings- eller rekryteringstjänster i samband med den här annonseringen.