SAGA BECKER – DET ÄR NÅGONTING SOM SKAVER

RFSL

Saga Becker – Press 2021 – Foto Mimmi Lassen Westberg

Under större delen av sitt vuxna liv har Saga levt öppet som transkvinna. I den här föreläsningen berättar Saga om hur det var att växa upp som en känslig och feminin pojke i en svensk småstad och känna att något skaver. Stressen och utmaningarna i att inte passa in i samhällets normer – och hur det borde få vara att växa upp. Om hur hennes mamma och mormor alltid fanns där för henne trots att hon inte hade ord, begrepp och förebilder att se upp till eller spegla sig i.

Utifrån sina egna erfarenheter bjuder Saga in till ökad kunskap, nya perspektiv och tankeställningar. Genom utanförskapet och självhatet, kärleken och gemenskapen i att tillhöra ett community, genom den psykiska ohälsan, bekräftelsebehovet, sökandet och drömmarna får vi följa Sagas väg mot att lära sig att hon är värd nånting. Det handlar om att välja livet, befrielsen att komma ut och sanningen i att vara sig själv.

Saga Becker slog igenom med sin debutroll i “Nånting måste gå sönder”(2015) där hon som första kvinnliga transperson belönades med en Guldbagge för “Bästa kvinnliga huvudroll”. Efter debuten har Saga medverkat i Sommar i P1, skrivit och regisserat kortfilmen “fuckgirls”, publicerat sin debutroman “Våra tungor smakar våld” och mycket mer.

Föreläsningen är ett samarrangemang mellan RFSL Göteborg och Göteborgs stadsmuseum och genomförs i samarbete med Folkuniversitetet.

Praktisk info

Ons 30 mars 2022
18:00 – 19:30
Hörsalen, Göteborgs Stadsmuseum.

Begränsat antal platser. Vill du vara säker på att få en plats går det bra att förboka i museets reception eller på telefon 031-368 36 00. Obokade platser släpps fram till att föreläsningen börjar. Programpunkten ingår i entrébiljetten och genomförs i samarbete med Folkuniversitetet. Antalet deltagare anpassas utifrån Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer för allmänna sammankomster.