Transit sommarläger!

RFSL

Välkommen till en veckas dagläger med samtal och aktiviteter för dig i åldern 15-25 år som har funderingar kring din könsidentitet!

Vi träffas på eftermiddagarna måndag till lördag för att prata om sånt som har med kön och trans att göra. Tanken med gruppen är att du ska kunna vara dig själv och träffa andra med liknande erfarenheter. Om vädret tillåter åker vi till olika utflyktsmål i Göteborg som vi kommer överens om tillsammans, och har våra träffar till exempel vid en sjö eller i en park eller på en skärgårdsö, förutsatt att det är platser som känns trygga för alla i gruppen. Om det regnar ses vi istället i RFSL:s lokaler på Stora Badhusgatan 6 i Göteborg. I sådana fall varvar vi samtalen med att till exempel titta på film och göra skriv- och dramaövningar, kopplade till könsidentitet, utefter de önskemål som finns i gruppen.

Oavsett om du precis har börjat fundera eller om du har tänkt på det här hela livet, är detta ett läger där du ska kunna vara dig själv och prata om det du behöver. Kanske stämmer din könsidentitet inte överens med det kön som registrerades vid födseln. Kanske känner du dig som varken kille eller tjej, kanske kan det variera. Kanske vill du förändra din kropp så att den mer känns som din kropp, eller så har du andra erfarenheter och funderingar. Detta och mycket mer snackar vi om på lägret. Det som du tycker är viktigt, tycker vi är viktigt.

Lägret hålls av ledare som själva har erfarenhet av att vara trans. Vi arbetar utifrån ett metodmaterial som framtagits av RFSL för att prata om könsidentitetsfrågor i grupp. Det är ett upplägg där vi pratar om olika teman på varje träff och gör övningar kring temat förutom att prata.

Om du anmäler dig till lägret är det viktigt att du vill och kan vara med hela veckan. Samtalen hålls på svenska. Att delta på lägret är gratis och varje dag bjuder vi på fika.

När: 2-7 juli kl 12-16. Plats: Olika platser utomhus i Göteborg, eller i RFSL:s lokaler på Stora Badhusgatan 6 Göteborg, våning 9.

För att lämna intresse om att delta på lägret anmäler du dig i formuläret som du hittar här https://goo.gl/forms/FXBU2z7KpIDXj5cn2. Sista datum att anmäla dig är 10 juni.

Om du har frågor kan du maila kurator(a)goteborg.rfsl.se.